Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Περί χρόνου

Ο χρόνος είναι μια τελείως σχετική έννοια. Όλοι έχετε παρατηρήσει βέβαια πόσο εύκολα περνάει το Σαββατοκύριακο ή τελειώνουν οι διακοπές πριν καλά καλά το καταλάβει κανείς. Πόσο δύσκολα περνάει η ώρα όταν περιμένμεις το σχόλασμα απο τη δουλειά ή κάποιο πρόσωπο που σ' έστησε στο ραντεβού. Είναι ανεκτίμητα εκείνα τα "δέκα λεπτάκια ακόμα..." πριν το πρωϊνό ξύπνημα, αλλά ανυπόφορα τα δέκα λεπτά μέχρι να έλθει το μετρό τις περίεργες ώρες που αραιώνουν τα δρομολόγια. Πόσο λίγο αλήθεια κρατάνε οι λίγες στιγμές κάποιας αγκαλιάς, φιλιού, ευτυχισμένου χαμόγελου... Ενώ αντίθετα, φαίνονται ατέλειωτες οι ώρες στις ουρές αναμονής ,στις δημόδσιες υπηρεσίες, στα νοσοκομεία.
Ο χρόνος είναι συν τοις άλλοις και ενάντια στην ισότητα των δύο φύλων. Το ίδιο φαίνεται ένας πενηντάρης που κυνηγάει πιτσιρίκες στα μπαρ με μια πενηντάρα που ούτε να το διανοηθεί δε μπορεί να κάνει το ίδιο;
Ο χρόνος περνάει χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε. Δείτε τι γινεται όταν συναντιέται τυχαία καμιά παλιά παρέα και αρχίζει τις ιστορίες. Το γενικό συμπέρασμα είναι "Πως πέρασε ρε παιδιά τόσος καιρός! Λες και ήταν χθες όταν έγιναν όλα αυτα..."
Ο χρόνος είναι μη αναστρέψιμος. Ότι έκανες ή δεν έκανες την κατάλληλη στιγμή, δυστυχώς δε μπορείς να το διορθώσεις λίγο αργότερα. Και βέβαια, όσα καλλυντικά και να βάλεις δε μπορείς να ταματήσεις να γερνας.
Γι' αυτό φίλοι μου, ας μην αφήνουμε ουτε μια στιγμή να πηγαίνει χαμένη. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή και είναι σε μεγάλο βαθμο στο χέρι μας να την κάνουμε κόλαση ή παράδεισο. Και βέβαια, οι δέίκτες του ρολογιού γυρίζουν αδυσώπητα χωρίς να μπορεί κανείς να τους αλλάξει την πορεία.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Άντε βρε, καλή χρονιά, βγείτε από τα σπίτια σας, ερωτευτείτε, δημιουργήστε, κάντε όμορφα πράγματα με όσους αγαπάτε και μην αφήνετε να πηγαίνει χαμένη ούτε μία στιγμή. Μην κολλάτε σε ημερομηνίες και Πρωτοχρονιές. Ευτυχισμένο το υπόλοιπο της μελλοντικής ζωής μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: